szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tíz millió forintnál is többet sikkasztott el Kengyel polgármestere, most szüntette meg a képviselő-testület a tisztségét.

Méltatlanság miatt megszünteti a kengyeli képviselő-testület a sikkasztás miatt jogerősen elítélt Nagy Szilárd polgármesteri tisztségét – írta meg a Szoljon.hu.

A polgármestert folytatólagosan, jelentős értékre elkövetett sikkasztás és nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Szolnoki Járásbíróság.

Nagy Szilárd az elmúlt 5 évben több mint 10 millió forintot sikkasztott a község vagyonából.

A felfüggesztett polgármester azért, hogy a vele szemben fennálló tartozását rendezze, az önkormányzat hozzájárulása nélkül, annak nevében megbízási szerződést kötött egy szolnoki ügyvéddel, akinek 7,6 millió forintot fizetett ki az önkormányzat. Eközben az ügyvéd ténylegesen semmilyen tevékenységet nem végzett az önkormányzat javára. A polgármester szintén az önkormányzat hozzájárulása nélkül, az önkormányzat nevében, szóban állapodott meg egy másik ismerősével a helyi labdarúgó-sportegyesület focistáinak utaztatásáról. A cég teljesítette a megállapodásban foglaltakat, az önkormányzat pedig 569 ezer forintot fizetett ki a megállapodás szerint, amit a vádlott utóbb megfizetett az önkormányzatnak, így az okozott kár megtérült. Emellett a helyi vízközmű-társulat vezetőjeként 2,3 millió forintot sikkasztott el annak házipénztárából, amiből 742 300 forintot visszafizetett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Izraeli kutatók szerint a Pfizer oltása nem annyira véd a dél-afrikai vírusvariánstól

Izraeli kutatók szerint a Pfizer oltása nem annyira véd a dél-afrikai vírusvariánstól

A kiszáradás miatt találtak meg egy tavaly vízbe ejtett iPhone-t

A kiszáradás miatt találtak meg egy tavaly vízbe ejtett iPhone-t

A szépségiparba is betör a kormányközeli felcsúti család

A szépségiparba is betör a kormányközeli felcsúti család