szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Politikai boszorkányüldözést végez a Soros-zenekar, legalábbis az államtitkár szerint.

Órákon át közvetítette Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár a zárt ajtók mögötti meghallgatást, amivel az EU alapszerződését is megsértette. Kovács a személyeskedő megjegyzéseit éppen azon az ülésen tette, amelyen az uniós miniszterek a magyar jogállamiság helyzetét vizsgálták. Amikor a tanácsülés résztvevői számára is világossá vált, mit is csinál Kovács, a zárt ülésen hatalmas lett a felháborodás.

Az államtitkár most egy blogbejegyzésben magyarázkodik. Ebből megtudjuk, hogy

  • a Soros-zenekar igenis létezik,
  • kettős mércét jelent, hogy ő az EU szabályait megsértve nem közvetítheti, mi történik a zárt ülésen,
  • politikai boszorkányüldözés folyik, mert 11 tagállam jelezte, hogy fenntartásai vannak a magyar jogállamisággal szemben, és közülük tízet baloldali vagy liberális kormány vezet,
  • és egyébként is, már sok ideje tartanak a vizsgálatok.

A magyar kormány nem kommentálta a történteket. Varga Judit törölte a keddi sajtótájékoztatóját, és csak a kormánypárti médiának nyilatkozott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Serdült Viktória Itthon

Kovács Zoltán ámokfutásának az országra nézve kínos következményei is lehetnek

A magyar kormány kommunikációs államtitkára Twitter-közvetítésével megsértette a Tanács eljárási szabályzatát, a történtekről Ursula von der Leyent is értesíteni fogják. Kovácsot a civil szervezetek háttéranyaga boríthatta ki, amelyet az uniós miniszterek is tanulmányoztak, miközben a Magyarországgal szemben indított eljárásról folyt meghallgatás. Kormányzati források állítják, az egész a magyar szóvivő magánakciója volt, de ezt azért nem árt fenntartásokkal kezelni.

Joe Biden kutyái is megérkeztek a Fehér Házba

Joe Biden kutyái is megérkeztek a Fehér Házba

Bonyolultabb, drágább és lassabb is lett a csomagküldés az EU és az Egyesült Királyság között

Bonyolultabb, drágább és lassabb is lett a csomagküldés az EU és az Egyesült Királyság között

Nem szabad aggódni a mozgáshiány miatt

Nem szabad aggódni a mozgáshiány miatt