szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Több mint félmilliárd forint adó elcsalása miatt körözik Balogh Sándort. A vizes vb-t szervező cég szerint a volt gazdasági igazgató már nem dolgozik náluk.

Félmilliárd forintnyi adó elcsalásával gyanúsítják Balogh Sándort, a budapesti vizes vb-t szervező cég korábbi gazdasági igazgatóját, akiről nemrég derült ki, hogy két elfogatóparancsot is kiadtak ellene – írja a G7.hu.

A lap szerint az üzletember ellen hivatalosan „üzletszerűen elkövetett különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt" folyik az egyik eljárás. Ez az adóhatóság által a cégbíróságnak küldött iratból derült ki.

Az irat szerint, az ügyben érintett céget, a Globimpex  Zrt.-t zár alá vették a magyar állam javára, vagyis tulajdonképpen vagyonelkobzást alkalmaztak. Az is kiderült, hogy a cég 340 millió forint áfát nem fizetett be, de Baloghnak nem csak ezzel a vállalkozásával van probléma. A NAV határozat szerint két másik cég esetében is baj van, igaz, az egyiket nem Balogh irányította az adott időszakban, de mivel ő „végzett bevételszerző gazdasági tevékenységet", ezért az onnan hiányzó pénzt is rajta keresik.

Balogh Sándort összesen 587 019 240 forintos költségvetési csalás miatt keresik. A cikk szerint Balogh Sándor egyébként már nem igazgató a vizes vb-t szervező Bp2017 Kft.-nél, a szervezet azt válaszolta, hogy a cég a munkaviszonyát megszüntette.

A G7 tavaly közölt portrét Balogh Sándorról – Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszter volt férjéről –, amelyben azt írta a lap, hogy, "több száz vállalatból álló céghálót vezet (…), a külföldi kereskedőházak ötletgazdája pálinkafőzéssel próbálkozik Ugandában, hozzá kötődik a százezrek által követett Középsuli websorozat, valamint több alapítvány és egyesület is".

A lap arról is írt, hogy Balogh olyan céghálót alakított ki, amelynek tagjai több milliárd forint adótartozást halmoztak fel. Balogh neve pedig onnan is ismerős lehet, hogy több hozzá köthető cég volt bejegyezve Bártfai-Mager lakására. A cégeket szinte kivétel nélkül felszámolták vagy kényszertörléssel megszüntették, adótartozásuk volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ömlenek az állami milliárdok Lezsák Sándor sok mindent maga alá gyűrő birodalmába

Ömlenek az állami milliárdok Lezsák Sándor sok mindent maga alá gyűrő birodalmába

Senki nem táncol úgy 83 évesen, mint Anthony Hopkins

Senki nem táncol úgy 83 évesen, mint Anthony Hopkins

Mennyi oltóanyag érkezett már az országba? Itt megnézheti

Mennyi oltóanyag érkezett már az országba? Itt megnézheti