szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

„Ez egy hiba, baki, ami még a Fidesz-kormány esetében is megtörténhet” – mondta a kormánypárti EP-képviselő erről.

22 éves egyetemista, Rácz Zsófia helyettes államtitkári kinevezése napok óta tartogat muníciót, illetve érdekességeket. Az egyik ilyet Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő hozta, mikor az Index élő videójában azt mondta:

disznóság, hogy a 22 éves kora és az egyetemi végzettség hiánya miatt támadnak valakit.

Deutsch arra is kitért, hogy a kinevezés miatti törvénymódosítás nem egy személyre szabott változtatást volt, ez egy intézményes változás, ami ezt a látszatot kelti, megalapozottan, mondta a politikus.

Az ugyanakkor nem volt helyes szerinte, hogy előbb történt meg a kinevezés.

Előbb kellett volna jogszabályt módosítani, és miután megnyílt a lehetőség, utána javasolni valakit egy tisztségre. Ez egy hiba, baki, ami még a Fidesz-kormány esetében is megtörténhet – mondta az élő videóban.

A portál válogatott kérdésekkel bombázta a politikust.

  • Mészáros Lőrinc meggazdagodásával kapcsolatban azt mondta, "akik ma Magyarországon az ország leggazdagabb emberei, azoknak 1990 előtt nem volt semmije".
  • Az EU szerinte "rossz irányba változott, nem tudott megfelelő válaszokat adni például a gazdasági változásra, a migrációs vagy a a brexithelyzetre".
  • Magyarország szerinte egyszerűen csak „nem egy hajbókoló, kötelező udvariaskodásban jót mondó politikát folytat”, hanem megmondja, ha valami nem jó.
  • Az Európai Unió azért akarna támadást indítani Magyarország ellen Deutsch állítása szerint, mert "hatalmi politika van, és néha él a hatalmi nyomásgyakorlás eszközével".

További kérdések és válaszok az Index cikkében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kínába irányult a legtöbb külföldi működőtőke-befektetés 2020-ban

Kínába irányult a legtöbb külföldi működőtőke-befektetés 2020-ban

Hiányos utastájékoztatásért, lejárt menetrendért, lekésett éjszakai csatlakozásért is fizethetett a MÁV

Hiányos utastájékoztatásért, lejárt menetrendért, lekésett éjszakai csatlakozásért is fizethetett a MÁV

Jakab Péter indul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson

Jakab Péter indul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson