szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az önkormányzat jegyzője felülvizsgálatot rendelt el, akkor derült ki, hogy Nagy Gábor Tamás szabadnapjainál hamis számok szerepelnek – közölte utódja.

Nem 158, hanem csak 37 ki nem vett szabadsága volt Nagy Gábor Tamásnak, az I. kerület leköszönő fideszes polgármesterének, ezért nem 7,5, hanem csak 1 millió 762 ezer forint jár neki – közölte V. Naszályi Márta polgármester a Facebookon.

„Fontos, hogy ha Nagy Gábor Tamást újraválasztják, ez a szabadságmegváltás akkor is járt volna, mivel az új polgármesteri ciklus új munkaviszonynak számít” – írta a kerület jelenlegi vezetője.

V. Naszályi Márta elárulta, hogy az önkormányzat jegyzője felülvizsgálatot rendelt el a szabadság-nyilvántartásban, ekkor állapította meg, hogy a 2016 elején átvitt és az új éves szabadság keretén felül valamiért 121 nap szabadság került a rendszerbe. Az új számítás szerint viszont csak 37 nap ki nem vett szabadság volt.

Csütörtökön írtuk meg, hogy Csárdi Antal törvényjavaslatot készül benyújtani az Országgyűlésben, hogy a fővárosi polgármesterek ne tudjanak élni a szabadságmegváltás korábban alkalmazott módjával. Az országgyűlési képviselő tapasztalata szerint a ki nem adott szabadságokat a fideszes polgármesterek teljesen tudatosan felhalmozzák, így juthattak magas összegekhez, ha esetleg leváltják őket. Példaként Érd volt fideszes vezetőjét említette, aki összesen 7 millió forint összeghez szeretne hozzájutni ilyen módon.

Arról, hogy mennyi pluszpénzt kapnak a ki nem vett szabadságaik után a bukott polgármesterek, szintén egy korábbi cikkünkben írtunk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
5000 eurós büntetést kapott az RTL II a Showder Klub miatt

5000 eurós büntetést kapott az RTL II a Showder Klub miatt

3D-nyomtatóval készítette el saját óriásszobrát az ismert youtuber

3D-nyomtatóval készítette el saját óriásszobrát az ismert youtuber

"Fájdalmas procedúra" – Egy orvos bemutatta, hogyan kötik lélegeztetőgépre a beteget

"Fájdalmas procedúra" – Egy orvos bemutatta, hogyan kötik lélegeztetőgépre a beteget