Tetszett a cikk?

A győri gyermekgyilkosságról napirend előtti tájékoztatást kért a kormány Varga Judittól és Pintér Sándortól.

1 2
Sorrend megfordítása

A kormányinfó véget ért

A miniszterelnök gyógyulása függvényében idén vagy jövő év elején jelentkezünk ezzel újra.

Miért kell ennyiszer boldog karácsonyt kívánni?

Megkérdezték Gulyás Gergelyt, mi szükség egy-egy lapszámon belül 3-4-szer elhelyezni a boldog karácsonyt kívánó kormányzati hirdetést. "Bizonyára jobb, ha többször kívánnak boldog karácsonyt, mint egyszer" - viccelődött a miniszter, de azt nem tudta megmondani, hogy ez mennyibe kerül.

Tényleg lehetne frissebb a kommunikáció

Lázár János az elmúlt napokban kritizálta a Fideszt, úgy ítélte meg, hogy az októberi választást elvesztette a párt, a fiatalokat célzó kommunikáció sem elég jó. Gulyás Gergely egyetértett azzal, hogy a fiatalokat célzó kommunikáció lehetne frissebb, a kormány megjelenhetne azokon a csatornákon is, amit a fiatalok használnak.

Azt azonban vitatta, hogy a Fidesz vesztett volna októberben, azt mondta, most nem kiütéssel, hanem pontozással nyertek. Tény, hogy a fővárosban veszítettek, és 5-6 megyei jogú város is ellenzéki kézre került, de összességében olyan bizalmat kapott a Fidesz, mint soha korábban.

Nem épül tovább a kerítés

A határőrség képes mindenhol megvédeni a határt, szóval nem kell bővíteni a kerítést.

Biztos, hogy nem 700 ezer embert érint a tb-törvény

Gulyás Gergely miniszter nem tudta megmondani, milyen hatékonyan hajtja be a NAV az elmaradt járulékot, annyit tud, 30 ezer ember vehette jogosulatlanul igénybe az ellátást idén, az első 9 hónapban. A kormány eddig 75 ezres számot emlegetett, de mint most kiderült, ez nem beteg, hanem esetszám. Gulyás szerint a 700 ezer ember érintettsége hazugság, álhír, nagyságrendi a különbség.

Azzal érvelt, ez a feketén dolgozókat érinti, akik nem fizetnek járulékot. Szerinte néhány 10 ezer ember lehet érintett.

Eszenyi Enikő is szóba került

Akik a 21. században liberálisnak nevezik magukat, azok kirekesztők. Tüntetni lehet, de azt kötelezőként elvárni, hogy mindenki részt vegyen a tüntetésen, és szankcióval fenyegetni azt, aki ezt nem teszi meg, az kirekesztő és intoleráns.

Valakinek jobban áll, ha tanult szöveget mond

- reagálta Nagy Ervin véleményére Gulyás Gergely. Szerinte nem igaz, hogy a teljes művészvilágot magára haragította volna a kormány.

Ismét a győri gyermekgyilkosság a téma

Szerinte miniszerként igenis lehet bírói ítéletet vitatni - mondja Gulyás. Ahogy a bírói szervezet is kommentálja az Országgyűlés tevékenységét, úgy az ítélkezési gyakorlatról is lehet véleménye a kormánynak.

A "jelzőrendszerben" nem volt figyelmeztetés, mert H. G. két hónapja került szabadlábra. A pártfogó felügyelővel egyszer vagy kétszer találkozott. A feltételes szabadságra bocsátást nem előzte meg szakértői vélemény, a bontóperben rendeltek ki igazságügyi szakértőt. Ez a gyermekekkel való kapcsolattartást nem zárta ki.

Ez egy rendhagyó eset - mondja Gulyás. Pintér Sándor is csak egy esetet tudott mondani, de ez annyira privát, hogy nem fejezte be a mondatot.

Ha egy pszichológus szakember nem fedez fel ilyen kockázatot, a pártfogó felügyelő ilyet nem fedez fel.

Szerinte a magyar gyerekvédelmi rendszer nem rossz, de bármilyen javaslatot szívesen vesznek. Szerinte általánosságban elég hatékony a gyerekvédelmi rendszer, de erről szakmai vitát kell folytatni és nem politikait.

A konkrét ügyben azonban semmi más nem segített volna, csak ha kellően szigorú az ítélkezés.

Gulyás beszél a kettős keresztről is

Egyszerűbb volna területfoglalási engedélyt adni a kettős keresztnek, nehéz megindokolni, hogy kit zavar ez - mondja Gulyás. Úgy látszik, az új önkormányzatot zavarja ez.

Ezt a Mi Hazánk akarta felállíttatni, a VI. kerületi polgármester viszont megtagadta ez. Kisstílű, indokolatlan vitát szít ezzel a kerület vezetése. "Várjuk meg, hátha a főváros bölcsebb, mint a kerületi önkormányzat."

A Biodómra nem ad pénzt az állam

Gulyás Gergely kitart amellett, hogy az állam nem ad plusz 20 milliárdot a Biodómra. Már adtak plusz 18 milliárdot, ők abban bíznak, a főváros majd szeretné befejezni a beruházást.

A főváros sem toldja meg a költségvetését, így a Biodómot nem lehet befejezni.

1 2

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megvalósulhat Elon Musk álma: még az idén chipet ültethet a Neuralink az emberi agyba

Megvalósulhat Elon Musk álma: még az idén chipet ültethet a Neuralink az emberi agyba

A Déli Városkapu sarkába költözik a Fudan Egyetem, a Diákváros marad a helyén

A Déli Városkapu sarkába költözik a Fudan Egyetem, a Diákváros marad a helyén

Brazíliában már 360 ezer halottja van a járványnak

Brazíliában már 360 ezer halottja van a járványnak