szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nekik megítélt kétmillió forintos sérelemdíjat várja a civil szervezet.

Ahogy megírtuk, szerdán megkezdte a Miniszterelnöki Kabinetiroda a Kúria ítéletének végrehajtását, és a kormány honlapjának nyitóoldalán kért bocsánatot a Magyar Helsinki Bizottságtól (aztán rögtön közleményben támadta újra). A civil szervezet azonban csütörtökön azt közölte, hogy

a nekik megítélt kétmillió forintos sérelemdíjat még nem kapták meg.

A Kúria azért marasztalta el a Rogán Antal vezette minisztériumot, mert megsértette a Magyar Helsinki Bizottság jó hírnevét, amikor a 2017-es, a „Soros-tervről” szóló nemzeti konzultációban szereplő egyik kérdésben úgy állította be a szervezetet, mint amelyik védi a törvénytelenségeket elkövető bevándorlókat és pártolja a törvénytelenségeket. Ezzel pedig megsértette a jó hírnevét. Az állítás miatt a kabinetirodának 30 napon át bocsánatot kell kérnie a szervezettől, és kétmillió forintos sérelemdíjat is kell fizetnie.

A Magyar Helsinki Bizottság azt közölte, hogy a pénzt olyan magyar állampolgárok és menekülők jogi segítésére fordítják, akik áldozataivá váltak a kormány alapjogsértő, megfélemlítő és gyűlölködő politikájának.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
L. Simon László múzeumi miniszteri biztos lesz

L. Simon László múzeumi miniszteri biztos lesz

Vers mindenkinek: összegyűjtöttük, mely költők kaptak szobrot mostanában

Vers mindenkinek: összegyűjtöttük, mely költők kaptak szobrot mostanában

Facebook: Egyszerű technikai hiba volt a magyar politikusok visszafogása, de már elhárult

Facebook: Egyszerű technikai hiba volt a magyar politikusok visszafogása, de már elhárult