szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Takács Szabolcs Ferencnek a végkielégítéshez milliós szabadságmegváltás is járt. Vaskos borítékkal lépett ki az ajtón.

A kormányzati portálon nyilvánosságra hozott juttatási adatok szerint 12,2 millió forintos lelépési pénzzel távozott posztjáról Takács Szabolcs Ferenc, aki korábban a Miniszterelnökség és az Igazságügyi Minisztérium államtitkára is volt – írta a Blikk.

Takács Szabolcs Ferenc az új igazságügyi miniszter kinevezése után távozott az államtitkári karból, mely során 7 777 800 forintos végkielégítést és 4 464 800 forintos szabadságmegváltást kapott.

Takácsot 2018 novemberében nevezték ki majdnem két évre a 2020-as dubaji világkiállítás magyar megjelenéséért felelős miniszteri biztossá. Tavaly nyári menesztésével párhuzamosan pedig újabb, ezúttal a Brexittel összefüggő miniszteri biztosi pozíciót kapott.

A közel 4,5 millió forintos szabadságmegváltás azért is érdekes, mert amikor az ősszel leváltott fideszes polgármesterek közül többen is milliókat tettek zsebre távozásukkor, Gulyás Gergely kancelláriaminiszter egy Kormányinfón azt mondta, államigazgatásban senki nem járhatna így.

A kötelező szabadságot ki kell adni, ha valaki nem veszi ki a szabadságát, akkor az elvész, és senkinek egyetlen fillért se lehet szabadságmegváltásért a központi kormányzati közigazgatási rendszerben fizetni – szögezte le akkor Gulyás.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) a Blikk kérdésére most azt válaszolta, hogy Takácsnak még a szabadságmegváltás 2019 elejei megszüntetése előtti időszakban felhalmozott szabadságait fizették ki. Azt ugyanakkor nem tudni, hány napot fizettek ki a politikusnak, mert az Igazságügyi Minisztérium nem árulta el. A lap szerint nagyjából 80-ról lehet szó.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!