szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

De ezen nem szexorgia látható.

Egymást vádolja lejáratással a győri Fidesz illetve az ellenzék a 26-ai időközi polgármester-választás előtt. Szombaton Fekete Dávid, a város fideszes alpolgármestere azt mondta, emberek fenyegetésével és megtévesztésével választási csalást készített elő a Pollreisz Balázs polgármesterjelöltet támogató DK, Jobbik, LMP, Momentum és MSZP. Fekete szerint tavaly novemberben az ellenzéki pártok által megbízott személyek szegény és hátrányos helyzetű embereket kerestek meg azzal, hogy egy videóban azt mondják, régebben kényszerítették őket, hogy a Fideszre szavazzanak.

A politikus állítása szerint a felvételen szereplő embereknek - akik között vannak szellemi fogyatékkal élők, írástudatlanok és olyanok, akik nem is győriek - néhány ezer forintot ajánlottak fel a szereplésért, de volt, akit kirúgással fenyegettek meg. Az alpolgármester szerint eddig egy tucat ember jelentkezett náluk, hogy szerepel ilyen videókban, és nyilatkozott arról, kik készítették a felvételt, "kik voltak az ellenzéki pártok megbízottjai." Fekete szerint a videót az időközi választás előtt akarta nyilvánosságra hozni az ellenzék, hogy ezzel manipulálják a választókat, ezáltal az eredményeket. Fekete azt ígérte, hamarosan feljelentést tesznek.

Megkerestük az ellenzéki polgármester-jelöltet, Pollreisz Balázst, aki visszautasította a vádakat. Azt mondta, a videót egy tatabányai benzinkútra kért találkozón mutatta meg neki egy magát újságírónak kiadó személy. Megerősítette, a felvételen romák arról beszélnek, közmunkát ajánlottak számukra cserébe azért, ha a Fideszre szavaznak. Pollreisznek úgy tűnt, hogy az emberek betanult szöveget mondtak. A magát újságírónak kiadó személy ezután arra bíztatta Pollreiszt, ha nyilvánosságra kerül a videó, tegyen feljelentést. A politikus a helyszínen nem árulta el, hogy a felvétel egyik szereplőjét felismerte, akit később meg is keresett. A felvételen szereplő nő ekkor azt állította Pollreisznek, fizettek neki a szereplésért, a videót pedig egy, a kormánypártokhoz köthető személy készítette.

Pollreisz a hvg.hu-nak azt mondta, várja Fekete feljelentését, a bíróságon majd megnevezi a videót készítő személyt.

Győrben azután tartanak időközi polgármester-választást, hogy a szex- és korrupciós botrány után Borkai Zsolt október végén lemondott posztjáról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!