szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az államtitkár szerint a pártcsaládnak meg kell erősítenie a jobbközép elköteleződését.

"Sokan próbálják azt a benyomást kelteni, hogy a Fideszt csak úgy ki lehet tenni" az Európai Néppártból, és a párt tétlenül várja, hogy döntsenek róla, de "szó sincs erről" – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára azután, hogy Berlinben vezető német politikusokkal tárgyalt.

Novák Katalin szerint Fidesz aktívan keresi azt az együttműködési formát, amely a lehető legjobb a magyar és az európai embereknek. "Amikor családról, nemzetről, biztonságról van szó, azokhoz az értékekhez fogunk ragaszkodni, amelyekhez kezdettől fogva ragaszkodunk" – magyarázta Novák, hozzátéve, hogy az európai kultúrák gazdagságát szeretnék megőrizni és gyarapítani, és nem szeretnék, hogyha Európa húsz, harminc, negyven vagy száz év múlva egyáltalán nem emlékeztetne önmagára.

Ezért a Fidesz a jövőben is azt a pártcsaládot választja, támogatja és érzi magáénak, amely "ezen értékek mellett lándzsát tör" – közölte. Mindebben nagyon számítanak a német szövetségeseikre, "hiszen Németországban is szükség van egy józan hangra és egy jobbközép politikai erőtérre", amelyben nemcsak beszélnek, hanem tesznek is a hazáért, a családért, a biztonságért.

Reméljük, hogy az EPP alkalmas lesz a klasszikus jobbközép és keresztény értékek védelmére és képviseletére a jövőben, mi azért fogunk dolgozni, hogy ez így legyen"

– folytatta Novák.

Megjegyezte azt is: "bízzunk benne, hogy (az EPP) nem tolódik tovább balra", nem köt újabb kompromisszumokat és szövetségeket a baloldallal, hanem a jobboldalon keres szövetségeseket, és mindenekelőtt megerősíti jobbközép elköteleződését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Novák Katalin még a rémes születési statisztikákból is kihozza a sikerpropagandát

Megfordulnak a negatív demográfiai trendek - dicsekedett Novák Katalin. A baj ezzel csak az, hogy a 2019-es lehet az évszázad eddigi legnagyobb és az elmúlt hetven év harmadik legnagyobb természetes fogyása, a helyzeten pedig azok a gyerekek javíthatnak, akik még nem születtek meg, és a meglévő adatokból az államtitkár sem tudhatja, hányan lesznek.

Az olasz maffiának aranyat ér a járvány

Az olasz maffiának aranyat ér a járvány

Belefér a világon fellelhető összes Covid–19-vírus egyetlen kólásdobozba?

Belefér a világon fellelhető összes Covid–19-vírus egyetlen kólásdobozba?

Gergely Márton: Szent koronavírustan

Gergely Márton: Szent koronavírustan