szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A minisztérium szerint a fűtési rendszer felújítása miatt van az egész.

Esténként és hétvégente alig van meleg víz a budapesti Szent János Kórház sztrókcentrumában, így az osztályon fekvők nem tudtak tisztálkodni – tudta meg egy ott kezelt beteg hozzátartozójától az RTL Klub Híradója. A műsor stábja meg is látogatta az egészségügyi intézményt, ahol rejtett kamerával forgattak.

A riportban a neurológiai osztály egyik dolgozója elmondta: nyár óta gyakran előfordul a probléma. „Ha alattunk a kórtermekben nincsenek a gégészeten – hétvégén fordul néha elő, hogy annyira kiürítik az osztályt –, akkor nagyon nehezen jön fel ide a meleg víz.” Azt is hozzátette: van, hogy húsz-harminc percen át kell engedni a vizet, hogy végre meleg legyen.

A stáb a folyósói mosdókban hétfőn is azt tapasztalta, hogy a csapokból nem meleg, csak langyos víz folyt.

A Híradónak az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt írta, a fűtési rendszer felújítása miatt tapasztalható a probléma. „Időszakonként szükséges a régi rendszerek lekapcsolása az átálláshoz”, amit leginkább a hétvégékre időzítenek.

Az RTL Klub úgy tudja, volt olyan beteg, akit a családja hazavitt megfürdetni. A minisztériumnak ilyen esetről nem volt tudomása.

A riportban emlékeztettek: két és fél éve, ősszel fűtés nem volt a János kórház épületeiben, a dolgozók arról panaszkodtak, hogy éjszakánként 9 fokig süllyedt a hőmérséklet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Serdült Viktória Itthon

Milliárdokat költ a kormány a SOTE klinikáinak költözésére, csak az orvosok nem értik, miért

Sietteti a kormány a Semmelweis Egyetem klinikáinak költözését a felújítás előtt álló Szent János kórház és a Kútvölgyi Klinikai Tömb területéről, pedig néhány orvos már nyílt levélben kéri, hogy függesszék fel az erről szóló kormányhatározatot. A szakma nem érti, miért dobnak rengeteg pénzt ideiglenes megoldásokra ahelyett, hogy megvárnák, amíg felépülnek az új épületek. Az egyetem biztos benne, hogy a betegellátást nem zavarja majd semmi, de néhány ideiglenes megoldásra azért így is rászorulnak majd – például mobil röntgengépekre, amíg be nem szerelik az újat.

A járvány is az emberkereskedőknek segített

A járvány is az emberkereskedőknek segített

Alvó ügynök: ébredezik az Ebola

Alvó ügynök: ébredezik az Ebola

Az oroszok visszakérték, most mégis a magyarok vizsgálhatják be a szlovákoknak leszállított Szputnyik vakcinákat

Az oroszok visszakérték, most mégis a magyarok vizsgálhatják be a szlovákoknak leszállított Szputnyik vakcinákat