szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyar hajó elhunyt kapitányát képviselő ügyvéd szerint a svájci cég időhúzásra játszik.

A Viking Sigyn szállodahajót üzemeltető cég, a Viking Cruises nem ismeri el felelősségét a Hableány-tragédiában, mondta Gulyás Krisztián a magyar hajó elhunyt kapitányát képviselő ügyvéd az M1 péntek reggeli műsorában – a beszélgetést a 444.hu szemlézte. Gulyás azt is elmondta, hogy nem meglepő a cég viselkedése, azok alapján, ahogy a hajó ukrán kapitánya védekezett.

Ugyanez látszódik a polgárjogi vonalon is. Minden egyes kommunikációban, minden egyes kapcsolatfelvételnél kifejezetten azt hangsúlyozzák, hogy az, hogy beszélgetünk bármiről, az nem minősül annak, hogy ők bármilyen felelősséget elismernének – mondta az ügyvéd.

Hozzátette, szerinte a svájci cég az időhúzásra játszik, mind a büntető-, mind a kártérítési eljárás során.

Az Index hétfőn írt arról, hogy újra bűnügyi felügyelet alá került Jurij C., a Hableány-baleset ügyében megvádolt ukrán hajóskapitány. A férfi ügyvédje, Tóth M. Gábor a portálnak megerősítette a Fővárosi Törvényszék döntését, és azt is elmondta, a kapitánynak egy lakásban kell maradnia, és nyomkövetőt viselnie.

A Hableány balesete tavaly május végén történt a Dunán, a Margit híd közelében, ahol a Viking Sigyn szállodahajó nekiütközött a kirándulóhajó hátsó részének. A nagyobb hajó maga elé forgatta a kisebbet, majd a víz alá tolta. A balesetnek 28 halálos áldozata van.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felfüggesztett börtönt kapott a fideszes Koncz Ferenc balesetének okozója

Felfüggesztett börtönt kapott a fideszes Koncz Ferenc balesetének okozója

Fehérré vált egy walesi folyó, miután beleborult egy tejszállító tanker

Fehérré vált egy walesi folyó, miután beleborult egy tejszállító tanker

Jakus Ibolya: Ha a csend beszélni tudna

Jakus Ibolya: Ha a csend beszélni tudna