Első fokon pert vesztett a Klubrádió

Első fokon pert vesztett a Klubrádió

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ráadásul 24 millió forint perköltséget fizettetnének a rádióval. A csatorna fellebbez.

A Fővárosi Törvényszék első fokon elutasította a Klubrádió elmaradt vagyoni előny érvényesítésére vonatkozó igényét a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa ellen indított kártérítési perében – tudatták a honlapukon megjelent közleményben.

A rádió közölte azt is, hogy ahogy korábban, úgy most is fellebbeznek.

A bíróság indokolása szerint nem sikerült bizonyítani, hogy a Médiatanács jogsértő magatartásával okozati összefüggésben a Klubrádió árbevétele lecsökkent volna. A Média1 úgy tudja, a rádiót 24 millió forint perköltség megfizetésére kötelezte a bíróság.

Stock Richárd, a Klubrádió vezérigazgatója az ítélet után úgy reagált:

A bíróság figyelmen kívül hagyta mind a Klubrádió által beterjesztett okirati bizonyítékokat, mind pedig az ügyben készült mindkét független igazságügyi szakértői szakvéleményt, amelyek egyébként alátámasztották a rádió érvelését.

Arató András, a Klubrádió többségi tulajdonosa úgy fogalmazott, az ítélet ugyan "nagyon kedvezőtlen", de bízik a fellebbezés sikerességében.

A Klubrádió korábban 103 millió forint kártérítést kapott az NMHH-tól, azt azonban más típusú vagyoni kára miatt – emlékeztett a lap. Az összeget azért ítélte meg a bíróság, mert a Klubrádió az ingyenes 92,9 MHz helyett fizetős kereskedelmi rádiós frekvenciára kényszerült, vagyis frekvenciadíjat kellett fizetnie. Ezt a díjat kapta végül vissza.

Hozzászólások