szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Fővárosi Törvényszék azzal, hogy elmeszelte a rendőrség határozatát még nem engedélyezte a szélsőjobboldali rendezvény megtartását.

A Fővárosi Törvényszék ítélete – amelyben hatályon kívül helyezte a rendőrség egyik határozatát a „Becsület Napja” ügyében – nem jelenti a bejelentett rendezvény engedélyezését, mivel az csak a támadott rendőrségi határozat jogszerűsége kérdésében foglalt állást - írja a bíróság a közleményében.

A Népszava hétfő este számolt be arról, hogy hatályon kívül helyezte a bíróság a három becsület napi eseményt betiltó rendőrségi határozat egyikét. Két szélsőjobboldali rendezvényt a Kapisztrán téren szerettek volna megtartani, egy harmadikat pedig a Városmajorban.

A rendőrség mindhármat megtiltotta, egy nem megnevezett bejelentő viszont a városmajori esemény tiltása ellen felülvizsgálatot kért, a bíróság pedig neki adott igazat.

A Fővárosi Törvényszék most arról számolt be, hogy ők nem rendelkezhetnek a rendőrség új eljárásra kötelezéséről, sem a rendőrségi határozat megváltoztatásáról. Emiatt az ügyben hozott ítélet nem jelenti a bejelentett rendezvény engedélyezését, csak a támadott rendőrségi határozat jogszerűségében foglaltak állást. 

A 12. kerületi önkormányzat is úgy értelmezte a bíróság döntését, hogy a szélsőségesek vonulhatnak. Azt írják a közleményükben, hogy megnyugtató volt a Budapesti Rendőr-főkapitányság döntése, amellyel megtiltotta a gyülekezést és a felvonulást a szélsőjobboldali szervezeteknek, személyeknek. Szerintük meglepő a bíróság döntése, amely mégis engedélyezte a felvonulást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rendőr hajtott autóval a tüntetők közé az Egyesült Államokban

Rendőr hajtott autóval a tüntetők közé az Egyesült Államokban

Az orosz vakcinafejlesztő szerint még nem mérték fel teljesen a Szputnyik V hatását a krónikus betegségben szenvedőknél

Az orosz vakcinafejlesztő szerint még nem mérték fel teljesen a Szputnyik V hatását a krónikus betegségben szenvedőknél

Ikonikus Ferrarinak állít emléket ez az új kenyeres autó sportkocsi

Ikonikus Ferrarinak állít emléket ez az új kenyeres autó sportkocsi