szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Sz. Gáborné M. Mária a büntetőügyének az egyik tanújához ment hozzá, aki a 2000-es években sztárvállalkozó volt.

Ismét férjhez ment Sz. Gáborné M. Mária, vagyis a csengeri örökösnő - írja a Magyar Narancs. Az új férje, Pólus Péter, aki eddig a nő ellen indított büntetőügy tanúja volt. A Mancs szerint ennek az a jelentősége, hogy bár már kétszer kihallgatták a férfit, a későbbiekben megtagadhatja a vallomástételt.

A lap szerint a házasságra hivatkozva a nő már kérte, hogy a bűnügyi felügyeletét tegyék át Szabolcs-Szatmár-Beregből Budapestre, mivel Pólus Péter itt él.

Sz. Gáborné a 2018-as választási kampányban vált ismertté. Éveken át környékezett meg embereket egy 1300 milliárd forintos örökség sztorijával, többek között Kósa Lajos fideszes politikustól is befektetési tanácsot kérve. A politikus többször is találkozott az állítólagos örökösnővel, és egy közjegyző előtti megállapodást is aláírt vele.

A nőt 368 millió forintos csalással gyanúsítják, ennyit adtak neki kölcsön 2013 és 2018 között. A gyanúsítás szerint azzal az ürüggyel kért kölcsön pénzt, hogy abból juthat hozzá az 1300 milliárdos örökségéhez.

Az új férj, Pólus Péter, a kétezres évek közepén sztárvállalkozó volt, 2005-ben luxusgolfszállót nyitott Gödön, ami pár évvel később csődbe ment. A golfklub 2010-ben bezárt, a cég pedig nem tudta fizetni a hitelezőit. A lap szerint Pólus egy titokzatos befektető felbukkanásában bizakodott, a csengeri örökösnő pedig akkor bukkant fel és jelentkezett be a csődközelbe került Pólus Palace luxusgolf-szálló kivásárlására. Mivel nem volt rá fedezet, ez elmaradt, de a jó kapcsolat megmaradt, például Sz. Gáborné később született fiának Pólus lett a keresztapja.

Pólus a két évvel ezelőtti botránykor már megszólalt, keresztapaként mutatkozott be. Azt bizonygatta, hogy az örökség létezik, és Kósa Lajos „mindent megtett azért, hogy az állampapíron kívül még további sikerdíjak és egyéb ajándékok is megérkezzenek”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!