szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Elindult szerdán a kormány hivatalos tájékoztató honlapja és a Facebook-oldala a koronavírusról. A legfrissebb adatok szerint még mindig nincs magyarországi fertőzött.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Szerdán elérhetővé vált a koronavírussal összefüggő feladatokat koordináló operatív törzs információs honlapja, illetve a Facebook-oldala is. Mindkettőt a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs Ügyeleti Központja üzemelteti, az impresszum szerint a felelős kiadója az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A Facebookon található információk szerint az oldalakon szakértők segítségével adnak választ a vírussal és annak terjedésével kapcsolatos kérdésekre. Ígéretük szerint folyamatosan figyelemmel kísérik a koronavírus-fertőzésre vonatkozó ellenőrzött egészségügyi és járványügyi adatokat, és az oldalon minden hivatalos forrásból származó információt a lehető legrövidebb időn belül publikálnak.

Azt is közölték, az egyes bejegyzések a közzététel időpontjában aktuálisak, amennyiben új, hiteles információ érkezik, arról új bejegyzést készítenek. Azt kérik, ha megosztana valaki egy bejegyzést, akkor a témában a legfrissebb tartalmat tegye közzé.

A Koronavirus.gov.hu jelenlegi adatai szerint továbbrra sincs Magyarországon fertőzött beteg, 17-en vannak karanténban és 205 mintavétel történt.

Az oldal indulását a múlt hét péntekre ígérték, végül hétfőn azt közölték, hogy szerdára csúszik a megjelenése.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!