szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Önként jelentkezett az operatív törzsnél.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Karanténba került a Szent László kórházban az a holland férfi, aki reggel jelentkezett egy XVIII. kerületi szakrendelőben. Akkor fejfájásra panaszkodott, és elmondta az orvosnak, hogy van egy holland ismerőse, akinél minden bizonnyal koronavírus fertőzést állapítottak meg.

A kezelőorvosa tájékoztatta, hogy karanténba kell vonulnia, a férfi erre elhagyta a rendelőt.

Az ATV Híradója számolt be róla, hogy a férfi délután önként jelentkezett a koronavírus-járvány itthoni kezelésére felállított operatív törzsnél. Gondoskodtak a karanténba helyezéséről.

A férfi vizsgálata folyamatban van.

Korábban Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc DK-s polgármestere a hvg.hu-nak azt mondta, hogy a férfi gyerekének is magas láza van. Azt nem árulta el, melyik óvodába, illetve melyik csoportba jár a gyerek, akit ma reggel a nagymamája vitt be. A csoport teljes létszáma 27 fő, egyelőre nem tudni, ma mennyien voltak bent. Az ilyenkor előírtaknak megfelelően fertőtlenítették az óvodát.

Szaniszló Sándor portálunknak elmondta, másfél órával az után, hogy a férfi elhagyta a rendelőt, megjelent a Szent László Kórházban, ahová vitte a gyerekét és a nagymamát is. A polgármester belső orvosi információira hivatkozva azt mondta, a férfi ott már azt állította, nem találkozott senkivel, aki koronavírusos, így vizsgálat nélkül kiengedték.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!