szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A vizsgálatot azért kellett elvégezni, mert a belügyminiszter kezet fogott egy marokkói politikussal, akiről később kiderült, hogy elkapta a kórt.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Negatív lett Pintér Sándor belügyminiszter első koronavírus-tesztje – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján. A magyar politikust azért tesztelték, mert a napokban találkozott és kezet is fogott egy marokkói miniszterrel, akiről később kiderült, hogy koronavírussal fertőződött meg.

Müller Cecília közölte azt is, hogy nemcsak Pintért tesztelték le, hanem még további több mint 41 kontaktszemélyt,

és az ő tesztjük is negatív eredményt hozott.

A marokkói közlekedési miniszter, Abdelkader Amara a múlt héten járt Magyarországon. Tárgyalt Pintér Sándor belügyminiszterrel, és Mosóczi Lászlóval, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkárával is. Ez után utazott haza, ott pedig még részt vett a kormány ülésén.

Külföldi lapok ezután arról számoltak be, hogy Amara szokatlan fáradtságra és fejfájásra panaszkodott, ami miatt orvoshoz fordult, aki tesztelte. Az eredmény szombaton jött meg, ekkor derült ki, hogy a politikus elkapta a betegséget.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!