szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szerda este lettek gyanús tünetei az egészségügyi dolgozónak, az elvégzett laboratóriumi vizsgálat pozitív eredményt hozott.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

A Szent László kórház gégészetén dolgozó egyik nővérnek pozitív lett a koronavírus-tesztje – tudta meg az ATV.

Az operatív törzs a csatorna kérdésére megerősítette a hírt. Azt írták: az egészségügyi dolgozó

jó általános állapotban van, szerda este láz és köhögés jelentkezett nála. Ezért a hatályos eljárásrendnek megfelelően megvizsgáltuk koronavírus-fertőzésre.

A vizsgálat eredménye pozitívnak bizonyult, az esetet a járványügyi hatóságok vizsgálják.

Magyarországon a hivatalos adatok (03.20. 11:17-es frissítés) szerint jelenleg 85, az új koronavírussal igazoltan fertőzött ember van. Heten kigyógyultak a vírus okozta betegségből, hárman elhunytak. Kórházi karanténban 116 főt tartanak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!