szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy nap alatt negyvenhárommal nőtt az igazoltan fertőzöttek száma.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 343-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt egy újabb idős - krónikus alapbetegségekkel küzdő - beteg, ezzel 11-re nőtt a magyarországi áldozatok száma.

Jelenleg:

  • az igazolt fertőzöttek száma 343 – a szám negyvenhárommal nőtt egy nap alatt
  • a gyógyultak 34-en vannak – ez nem változott
  • 11 elhunytról tudni – egy új haláleset történt
  • 87-en vannak karanténban – három új ember került ide
  • az akkreditált laborban elvégzett tesztek száma 10 303 – az előző napi közléskor 9275 volt.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, közli a kormányzati oldal, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tájékoztató oldal hozzáteszi, hogy a tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a szabályokat, az ajánlásokat és a mától életbe lépett kijárási korlátozásokat.

A 343 igazolt koronavírusos közül 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 329 magyar állampolgár.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!