szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér továbbra is fogad és indít légi teheráru-szállító járatokat.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Újabb intézkedéseket hoztak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülétéren a koronavírus-járvány miatt. A Budapest Airport Zrt. közleménye szerint a Business és a Holiday Lite Parkolók után a Holiday Parkoló működését is átmenetileg felfüggesztik.

Április 1-től az utasok a repülőtéri parkolók közül csak a Terminál Parkoló szolgáltatásait tudják igénybe venni.

Mivel kevesebb utas fordul meg Ferihegyen, a repülőtéri buszjáratok kihasználtsága is csökkent.

A 100E busz jelenleg csökkentett járatszámmal, fél óránkénti indulással közlekedik a repülőtér és a belváros között, április 1-től pedig nem közlekedik.

A közlemény szerint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér továbbra is fogad és indít légi teheráru-szállító járatokat, lehetőséget biztosítva a további egészségügyi szállítmányok érkezésére is.

A személyzet a fedélzetről való leszállás előtt testhőmérséklet-ellenőrzésen esik át; a fedélzetet akkor hagyhatja el, ha az egészségügyi ellenőrzést végző személyzet nem állapít meg koronavírusra utaló tünetet.

A személyzetnek a fedélzetről való leszállás előtt büntetőjogi felelősségének tudatában írásban nyilatkoznia kell arról, hogy elhagyta-e a repülőgép fedélzetét külföldön.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!