szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Március elején sokadjára hosszabbították meg a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet. A Magyar Közlönyben most megjelent kormányhatározat szerint milliárdokat juttat erre a kormány.

Magyarország és a magyar emberek biztonsága érdekében a kormány meghosszabbítja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet – közölte március elején a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

A migrációs válsághelyzetet 2016 márciusában hirdette ki a kormány. Azóta folyamatosan fenntartják az intézkedést.

A kedd éjjel megjelent Magyar Közlönyben pedig szerepel egy kormányhatározat, a Honvédelmi Minisztérium 2020. évi tömeges bevándorlás kezeléséhez kapcsolódó feladatellátásáról és annak forrásigényéről címmel.

A magyar honvédség által végzett feladatok “hatékony megvalósítása érdekében”, ahogy a jogszabály fogalmaz, jóváhagytak egy újabb, 8,6 milliárd forintos keretet.

A rendőrség hivatalos honlapja szerint a 13. héten – vagyis a legfrissebb adatok szerint – 20 megakadályozott tiltott határátlépést regisztráltak, továbbá 73 menekültet tartóztattak fel, majd kísérték a határzár egyik kapujához, 5 menekültet pedig elfogtak, előállítottak, majd eljárás alá vontak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!