szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Pénzcentrum szerint a koronavírus járvány terjedésének tömeges megbetegedési fázisára készülnek.

Korábban a profonol és a hydroxychloroquine-sulfat hatóanyagú szerek Magyarország területéről kereskedelmi tevékenység keretében történő kivitelének tilalmáról döntött az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI), most pedig az antibiotikumok, kábító fájdalomcsillapító gyógyszerek és altatók kivitelét is megtiltotta – vette észre a Pénzcentrum.

Az újabb tiltást péntek este tette közzé a magyar gyógyszerhatóság, arra hivatkozva, hogy a gyógyszerek kivitele ellátási zavart idézhet elő, ami akadályt jelenthet a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvásában. A határozat hat hónapra szól.

A mellékletben olyan közismert szerek is szerepelnek, mint az Augmentin, az Azi Sandoz, vagy a Fentanyl.

A Pénzcentrum szerint mindez arra enged következtetni, hogy Magyarország felkészül a koronavírus járvány terjedésének tömeges megbetegedési fázisára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!