szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csak azoknak kellene vizsgázni, akik jobb jegyet akarnak – mondta Tordai Bence.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

A Párbeszéd arra kéri a kormányt, hogy a koronavírus-járvány várható tetőzésekor ne legyenek érettségi vizsgák. A diákok ehelyett kapjanak az eddigi eredményeik alapján megajánlott jegyeket – javasolta a párt frakcióvezető-helyettese.

Tordai Bence pénteki, online követhető sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy Orbán Viktor kormányfő szerint május 3-ra várható a járvány tetőzése, az érettségi vizsgák pedig május 4-én kezdődnének. A politikus azt mondta, a Fidesz továbbra sem hallgatja meg a tanárokat, a szakmai szervezeteket, a diákokat és a tanárokat, pedig az érintettek felhívták a figyelmet, hogy végtelenül veszélyes és felelőtlen most megtartani az érettségiket.

A kormány közel százezer diák sorsával és több százezer ember egészségével játszik, mert akár kétezer fertőző góc is kialakulhat – fogalmazott. A képviselő arra is kitért, hogy azok számára meg lehet rendezni az érettségit, akik a megajánlott jegyeknél jobbat szeretnének. Hangsúlyozta, hogy ebben az esetben már csak néhány ezer emberről lenne szó.

Mindenki járjon egy kicsit jobban és senki ne járjon rosszabbul a járvány miatt, senkinek nem fáj, ha valaki esetleg eggyel jobb jegyet kap, mint amilyet a vizsgán szerzett volna! – érvelt Tordai Bence.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szarka Gábor: Támadás érte a színművészeti egyetem honlapját

Szarka Gábor: Támadás érte a színművészeti egyetem honlapját

Vidéken és Budapesten is csökkent a Fidesz tábora, de a szavazói továbbra is nagyon aktívak

Vidéken és Budapesten is csökkent a Fidesz tábora, de a szavazói továbbra is nagyon aktívak

Különleges videó került elő Károly főhercegről és Zita hercegnőről

Különleges videó került elő Károly főhercegről és Zita hercegnőről