szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sorrendet állítottak fel a kórházak között, ha nincs túl sok koronavírusos fertőzött, akkor őket csak két intézménybe vihetik. Ez lehet az első lépés ahhoz, hogy a többi beteget fokozatosan visszaengedjék a kórházakba.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Az országos tisztifőorvos utasítása szerint a mentők a kezelésre szoruló koronavírusos betegeket az ellátásukra korábban kijelölt közel száz intézmény helyett csak két kórházba vihetik, a Szent Lászlóba, illetve az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe – írja a Népszava.

A kórházak tömeges felszabadításának a következő lépcsője valószínűleg a tervezhető ellátások fokozatos újraindítása lesz.  A Népszava úgy tudja, hogy mmár most van olyan intézmény, ahol elkezdték az elmaradt beavatkozások pótlását.

Ha a koronavírus-fertőzötteknek szánt két kórház megtelne, csak előre meghatározott sorrendben lehet újabb intézményeket bevonni a koronavírusos betegek ellátásába. A másodvonalat a miskolci megyei, a kiskunhalasi, a szekszárdi és az ajkai kórházak jelentik, további 35 intézménybe pedig csak akkor lehetne küldeni ilyen betegeket, ha ezek is megtelnének.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!