szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az otthonban mára 44-re nőtt az elhunytak száma.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kedd este azt közölte az MTI-vel, hogy nyomozást indítottak a Pesti úti idősotthonban tapasztalt járványhelyzet miatt.

A hatóságok foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt folytatnak nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Müller Cecília országos tiszti főorvos hétfői online sajtótájékoztatóján azt mondta, a Pesti úti intézményben 305 lakónál igazoltak fertőzést. Azt pedig a koronavirus.gov.hu Facebook-oldalon közölték, hogy az otthonban keddre 44-re nőtt az elhunytak száma.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ballai Vince Itthon

Szinte minden fideszes ugyanazt kérdezte Karácsonytól

Volt-e orvosi jelenlét a Pesti őti idősek otthonában - a kormánypárti felszólalók szerint ez annyira kulcskérdés volt a Pesti úti idősek otthonában, hogy egyenként szinte mindegyikük megkérdezte a Parlament népjóléti bizottságában meghallgatott Karácsony Gergelytől. Karácsony szerint volt, de a fertőzés - mint korábban már sokszor hangoztatta - azért robbanhatott be, mert teszetés nélkül vittek vissza lakókat az egészségügyből.

Tamás Ervin hvg360

Tamás Ervin: A Pesti út a mi Waterloonk

A főnök felelős mindenért, de semmiről nem tehet. Orbánék teljes arzenállal lövik Karácsonyt, csoda, hogy az Interpolt nem vonják be. Ha lemondunk a döntés és mérlegelés jogáról, a szabadságunkról mondunk le – ennek ellenkezője ugyanoda vezet. Vélemény.

Rájöttek, mi okozza a Zoom-fáradtságot

Rájöttek, mi okozza a Zoom-fáradtságot

Bill Gates megkapta a védőoltást, és elmondta, miért viseli továbbra is a maszkot

Bill Gates megkapta a védőoltást, és elmondta, miért viseli továbbra is a maszkot

Zöld rendszámos Kiák tesztje: szabadidőautó a kombi ellen

Zöld rendszámos Kiák tesztje: szabadidőautó a kombi ellen