szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ezres listára nyolc magyarországi felsőoktatási intézmény került fel.

Közzétette a világ legjobb egyetemeinek friss listáját a neves felsőoktatási tevékenységeket minősítő cég, a brit Quacquarelli Symonds (QS).

Az összeállításban 93 ország 1000 intézménye szerepel, közöttük nyolc magyar, igaz, egyikük sem tudott a legjobb 500-ba bekerülni.

A Szegedi Tudomány Egyetem az 501. és 510., a Debreceni Egyetem az 521. és 530., míg az ELTE a 601. és 610. hely közé fért be, a negyedik legjobb magyar felsőoktatási intézmény a Pécsi Tudományegyetem lett (651-700). Négy magyar került be az utolsó kétszáz közé (801-1000), a Műszaki Egyetem, a Corvinus, a Szent István Egyetem és a Miskolci Egyetem.

Összességében legjobb a Massachusettsi Műszaki Egyetem lett, a második helyre a Stanford, míg a harmadikra a Harvard Egyetem került.

A negyedik a kaliforniai Caltech, az ötödik pedig - legjobb nem amerikai egyetemként - az Oxfordi Egyetem lett. A TOP 10-be még három brit egyetem (Cambridge, UCL, Imperial College London), egy svájci (ETH) és még egy amerikai, a Chicagói Egyetem került be.

A magyar egyetemek egyébként a régiós összevetésben sem szerepelnek valami jól. A Vakmajom gyűjtötte ki, hogy a Szegedi Egyetemet többek között négy osztrák és három cseh intézmény is megelőzi, de az ukrán Harkivi Egyetem is jó volt a 477. helyre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ballai Vince Itthon

Új korszak kezdődött az egyetemi oktatásban is

Normál oktatási rendre készülnek ősztől az egyetemek, már ahol gondolkodnak ezen, a többség ugyanis egyelőre a vizsgák és diplomavédések biztonságos lebonyolítására fókuszál. A karanténidőszak alatti távoktatást többen pozitívan értékelték, és jelezték, egyes elemeit érdemes lesz megtartani, de a rendkívüli szemeszter sikerességét a vizsgákon elért eredményeken lehet majd lemérni.

A kommunista párt leckézteti a legismertebb kínai milliárdost

A kommunista párt leckézteti a legismertebb kínai milliárdost

Növekedni tudott tavaly a kínai gazdaság

Növekedni tudott tavaly a kínai gazdaság

Meghalt Benjamin de Rothschild báró, a híres bankbirodalom örököse

Meghalt Benjamin de Rothschild báró, a híres bankbirodalom örököse