szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Kamaraerdei Úti Idősek Otthonában nem volt olyan súlyos a helyzet, mint a Pesti úton, de több ott gondozott is életét vesztette a koronavírus-járvány miatt.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Nyugdíjazását kérte a Kamaraerdei Úti Idősek Otthonának igazgatója, Szabóné Varga Valéria – tudta meg több forrásból a hvg.hu. Ezt szerdán, zárt ülésen fogadta el a Fővárosi Közgyűlés. Szabóné 2021. február végéig még a felmentési idejét tölti, információink szerint magánéleti okokból, és nem a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt távozik.

A járvány ezt az intézményt sem kímélte: a legutolsó – május 22-i – adatok szerint 47 gondozott és 12 dolgozó fertőződött meg a koronavírussal, 5 idős ember elhunyt az általa okozott betegségben.

A Fővárosi Kormányhivatal május közepén abban az otthonban is ellenőrzést folytatott és további járványügyi intézkedéseket írt elő, például a megfelelő fertőtlenítőszerek használatát és a fertőtlenítési protokoll betartását. Egy időre a megbetegedések miatt járványügyi zárlatot is elrendeltek az A épület 3. emeletén.

A Pesti úti otthonban ennél sokkal súlyosabb volt a helyzet, ott több mint 300 lakó fertőződött meg, 49 ember pedig meghalt koronavírusban. Annak az intézménynek a vezetője még a veszélyhelyzet ideje alatt, május közepén jelentette be nyugdíjba vonulását.

(A cikkhez használt kép a Pesti Úti Idősek Otthonánál készült.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!