szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

“Önök az összefogás helyett álhíreket gyártottak” - áll Rétvári Bence gyakorlatilag kopipésztelt válaszaiban.

Több témában is kérdezték ellenzéki képviselők az utóbbi napokban a kormány képviselőit. Szabó Tímea például arról érdeklődött, hogy "kinek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás", a jobbikos Lukács László György pedig arról, "miért emelkedett a kórházak tartozásállománya márciusról áprilisra". A szintén jobbikos Brenner Koloman azt kérdezte, "mit tervez a kormány a közoktatást érintő kihívások kapcsán".

Mindhárom ellenzéki képviselő Kásler Miklós emberierőforrás-miniszterhez nyújtotta be kérdéseit, ám nem ő, hanem Rétvári Bence parlamenti államtitkár adott választ helyette. Rétvári pedig minden alkalommal megírta azt is, hogy az ellenzéki képviselők nem vettek részt semmiben, a baloldal kihúzta magát a koronavírus elleni közös védekezésből, és szerinte álhíreket gyártottak.

Íme a Szabó Tímeának küldött válasz vonatkozó része:

©

a Brenner Kolomannak küldött:

©

és a Lukács László Györgyhöz címzetté:

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!