szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Római-partért Egyesület attól tart, hogy a szivárgó szennyvíz fertőzést okoz.

Arra kérte a Nemzeti Népegészségügyi Központot a Római-partért Egyesület, hogy a Budapestnél a Dunán levonuló áradás miatt vegyenek talajmintákat a folyónak azon a szakaszán, mielőtt sok ezer ember újra igénybe venné a fövenyt.

„Javasoljuk többek között kiterjeszteni ezeket a vizsgálatokat a vendéglátóhelyekről származó kommunális szennyvizek mérésére, illetve a talaj E-coli- és hastífusz-tartalmának megvizsgálására is” – olvasható a civil szervezet közleményében.

A szervezet emlékeztetett arra, hogy a part jelentős része nincs csatornázva, a szigetelés nélküli szikkasztókból folyamatosan szivárog a szennyvíz a Dunába, veszélyeztetve a parti fövenyt igénybe vevők egészségét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!