szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az igazoltan fertőzöttek száma néggyel emelkedett az elmúlt napon.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Az előző napi 11 után szombaton négy újabb emberél mutatták ki a koronavírus-fertőzést – olvasható a kormányzati tájékoztató oldalon. Ezzel a beazonosított fertőzöttek száma 4142-re emelkedett.

Az elmúlt huszonnégy órában 3 újabb halálos áldozatot követelt a koronavírus okozta COVID-19 betegség, így az a járvány kezdete óta 581 ember halálát okozta.

Az oldalra cikkünk megjelenésekor még nem töltötték fel az elhunytak életkorát és esetleges alapbetegségeit.

Az aktív fertőzöttek száma – a három elhunyt miatt – a szombati 879-ről 876-ra csökkent. A Koronavirus.gov.hu-n ezúttal sem felejtették el jelezni, hogy az aktív fertőzöttek 38, az elhunytak 60, a gyógyultaknak pedig 48 százaléka budapesti.

Kórházban jelenleg 172 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 9 gépi lélegeztetésre szorul. Az előző napon mindkét szám kettővel magasabb volt.

©

Szombaton ezernél kevesebb, 931 koronavírus-tesztet csináltak, eddig összesen 271 194 laborvizsgálatot végeztek el.

Az oldalon figyelmeztettek, hogy bár megszűnt a veszélyhelyzet, a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!