szerző:
HVG
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem erre a helyzetre számított Upor László, a Színház és Filmművészeti Egyetem rektorhelyettese, mikor beadta vezetői pályázatát. Ha a Parlament pénteken megszavazza, az SZFE is alapítványi fenntartásba kerül, a tiltakozók az egyetem autonómiáját féltik. A miniszterrel is tárgyaltak, bár Upor szerint az nem tárgyalás volt, csak párhuzamos monológok, Palkovicsot pedig elmondása szerint nem érdekelték a tények. Upor Lászlóval az eheti HVG Portré rovatában készült beszélgetés.

Nem ennek az Erzsébet-kori bosszútragédiából és fenékberugdosós ócska bohózatból összefércelt darabnak a szerepére jelentkeztem, amikor pályáztam

- mondta a HVG-nek adott interjúban Upor László, a Színház és Filmművészeti Egyetem rektorhelyettese, akit a szenátus ugyan vezetővé választott, de a miniszter kinevezés helyett inkább kiszervezi alóla az intézményt. Ha a Parlament megszavazza, ez az egyetem is alapítványi fenntartásba kerül szeptember elsejével, ami ellen nagy a tiltakozás.

Bár Palkovics László miniszterrel is egyeztettek, Upor azt mondta, ezt nem nevezné tárgyalásnak és dialógusnak sem: párhuzamos monológok hangzottak el színvonalról, rugalmasságról, nyitottságról, korszerűségről. Upor elmondása szerint Palkovics úgy látja, ez az egyetemen mind hiányzik, de a tényekre nem volt kíváncsi.

Azt sem látszott megérteni, hogy nélkülünk nemigen lehet jobbá tenni az egyetemet, amennyiben tényleg ez a cél.

A HVG felvetésére, hogy a jelek szerint éppen ezt próbálják, Upor azt mondta,

szívesen elmagyaráznám, mi a különbség a szeretkezés és a nemi erőszak között. Ugyanazok a szervek vesznek benne részt, és mindkettőből születhet tökéletesen egészséges, sőt tehetséges gyerek, de az egyikük életére mindvégig súlyos árny vetül.

További részletek a HVG-ben és a hvg360-on.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Európa megemlegetheti, ha Nyugat-Afrika a franciák Afganisztánja lesz

Európa megemlegetheti, ha Nyugat-Afrika a franciák Afganisztánja lesz

Büntetés-végrehajtás: A Kínából érkezett maszkvarró mégse gyárt havi 2,8 millió arcmaszkot

Büntetés-végrehajtás: A Kínából érkezett maszkvarró mégse gyárt havi 2,8 millió arcmaszkot

Kerékpárszállító kocsikat állított be a MÁV a balatoni vonalra

Kerékpárszállító kocsikat állított be a MÁV a balatoni vonalra