szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kedd reggelre a 65 ezer érintett közül 40 ezernél már visszaállította az E.On a szolgáltatást, szerda éjszakára már sehol nem maradt áramszünet.

Az E.On szakemberei éjszaka helyreállították az áramszolgáltatást Debrecen egész területén – közölte a cég.

Debrecen határában a hétfő esti viharos szél egy csaknem egy méter átmérőjű fát rádöntött a vezetékekre, és ugyan azok nem szakadtak el, egy 26 méter magas, mintegy 4 tonnás nagyfeszültségű villanyoszlop meghajlott és jelentősen megrongálódott.

A károsodás miatt hétfő este mintegy 65 ezer fogyasztó maradt áram nélkül, a szakemberek egész éjjel dolgoztak, az áramot a hálózat más részeiről átterelték, így kedd reggelre már csak 25 ezer embernél volt kimaradás.

Mivel a tartós és végleges műszaki megoldás, a sérült oszlopszerkezet cseréje időigényes, ezért az áramellátást átmeneti megoldásként egy ideiglenes oszlop felállításával biztosították, szerdán éjjel 2 órára teljeskörűen helyreállt az áramszolgáltatás Debrecenben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A gazdaság megsegítésére szánták, milliárdok vándorolnak a NER csókosaihoz

A gazdaság megsegítésére szánták, milliárdok vándorolnak a NER csókosaihoz

Ez a térkép nagyon jól fog jönni a tengerszint-emelkedés kiszámításához

Ez a térkép nagyon jól fog jönni a tengerszint-emelkedés kiszámításához

Sikerült visszafordítani az Alzheimer-kórt – de sajnos több sebből vérzik a dolog

Sikerült visszafordítani az Alzheimer-kórt – de sajnos több sebből vérzik a dolog