szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az elmúlt húsz évben tizenheten haltak meg a munkaterületeken a cég dolgozói közül.

A Magyar Közút Zrt. "Nem véletlen" címmel közlekedésbiztonsági akciót indított, hogy felhívja a figyelmet a közutak és mellettük kialakított munkaterületek biztonságára. A cég szóvivője szerint a kampányra azért is szükség van, mert megint mélyre süllyedt a közlekedési morál az országban.

Pécsi Norbert Sándor az M1-en elmondta, hogy

a Magyar Közút Zrt. munkatársai közül 17-en haltak meg munkaterületeken a figyelmetlen autósok miatt 2000 óta.

A szóvivő hozzátette, hogy 2018-ban fél éven belül két munkatársukat is elvesztették az M0-s autóúton, és bár folyamatosan próbálják felhívni a figyelmet a problémára, azóta sem telik el úgy hét, hogy ne történjen valamilyen baleset a munkaterületeken.

Pécsi Norbert Sándor hozzátette, hogy készítettek egy felmérést a közutasok körében, eszerint 80 százalékukat érte már valamilyen abúzus, 25 százalékukat pedig fizikailag is bántalmazták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
80 milliónyi ajándékpénzt hagytak a bulizók a Szigetnél

80 milliónyi ajándékpénzt hagytak a bulizók a Szigetnél

Enyhe földrengés volt Tolna megyében

Enyhe földrengés volt Tolna megyében

Az orosz kutatók felrúgták a szabályokat, amivel hatalmas rizikót vállaltak

Az orosz kutatók felrúgták a szabályokat, amivel hatalmas rizikót vállaltak