szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A település vezetőjétől a cigány hagyományok szerint vesznek búcsút.

„A család kérésére ezúton szeretném tájékoztatni a nyilvánosságot, hogy Bogdán László barátunk búcsúztatása 2020. július 23-án, csütörtökön lesz Cserdiben. A szentmisére 13:00 órakor kerül sor, a búcsúztatás 14:00 órakor kezdődik” – írta csütörtöki közleményében Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője.

A politikus közölte azt is, hogy a temetés költségeit Márki-Zay Péterrel közösen vállalták, hogy „az se a családot, se a falu önkormányzatát ne terhelje”.

„A család a cigány hagyományokat ápolva maga adja meg a végtisztességet, mi a közösségi főhajtást szervezzük és könnyítjük annak költségeit” – írta Ujhelyi.

Bogdán László keddre virradóra hunyt el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG360 hvg360

"Gyerekre nem vágyom. Van nekem egy falunyi"

Bogdán László, Cserdi kedden elhunyt polgármestere pár éve M. Kiss Csabának mesélt önmagáról, gyerekkoráról, a környezetről, ahol nevelkedett, meghatározó pillanatokról és emberekről. Egy-egy villanásnyi cselekvés, mégis összeáll belőle annak az embernek a világa, aki saját és sajátos eszközeivel, de belevágott egy közösség életének átalakításába. A Boldogságkönyvből mi három részletet választottunk ki, ezekkel búcsúzunk tőle.

Piros, zebra, gyalogos, záróvonal – ennek az autósnak mindegy volt

Piros, zebra, gyalogos, záróvonal – ennek az autósnak mindegy volt

Üdülőterületet is kap kastéllyal a Mathias Corvinus Collegium Révfülöpön

Üdülőterületet is kap kastéllyal a Mathias Corvinus Collegium Révfülöpön

Egyik ellenzéki párt sem tart Hadházyékkal október 23-án

Egyik ellenzéki párt sem tart Hadházyékkal október 23-án