szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A teljes népességben a Demokratikus Koalíció 9, a Momentum 8 százalékon áll a Závecz Research júliusi pártpreferencia-kutatása szerint.

A nyár közepi adatok szerint tetemes a Fidesz előnye: a kormánypárt a teljes népességen belül 35 százalékon áll, ez 2,8 milliós szavazótábort jelent.

A Závecz Research július közepi közvélemény-kutatása szerint a második-harmadik helyen holtverseny alakult ki: a Demokratikus Koalíció 9, a Momentum 8 százalékon áll, ez 700 és 650 ezer támogatót jelent.

A Jobbik 5, az MSZP 4 százalékos, utánuk a Kétfarkú Kutya Párt következik 3 százalékkal.

A választókorú népesség csaknem harmada nem tud pártot választani.

©

A biztos pártválasztóknál már nagyobb a különbség. Náluk a Fidesz 52 százalékon áll, a DK 15-ön, a Momentum 11-en. A DK és a Momentum között ebben a kategóriában azért nagyobb a különbség, mert előbbi elnökének, Gyurcsány Ferencnek a támogatói nagyobb arányban mennének el szavazni.

©

A kutatásból kiderült az is: az ellenzéki szavazók támogatják, hogy egy közös jelölt induljon a fideszessel szemben a 2022-es országgyűlési választáson, ahogy a közös listának is nagy – 80 százalék fölötti – a támogatottsága.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
T. R. Itthon

Fülke: „Orbán tudatosan játszik rá a kádári reflexekre”

Melyek az azonosságok és melyek a különbségek a Kádár- és az Orbán-rendszer között? Egyáltalán: rendszer-e Orbáné? Mi Orbán legnagyobb szerencséje és mi a legnagyobb kihívás, amivel most szembekerült? Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.

Washington miatt léphetnek ki a WHO reformjáról szóló tárgyalásokból a franciák és a németek

Washington miatt léphetnek ki a WHO reformjáról szóló tárgyalásokból a franciák és a németek

Bloggerekkel oldaná meg az Index az „átmeneti időszakot”

Bloggerekkel oldaná meg az Index az „átmeneti időszakot”

Amerikába is elviszik az Eurovíziós Dalfesztivált

Amerikába is elviszik az Eurovíziós Dalfesztivált