szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A harmadik gyanúsított letartóztatását is elrendelte a nyomozati bíró az óbudai rablás ügyében.

Indítványozta az ügyészség annak a férfinak a letartóztatását, aki az múlt héten történt óbudai rablásra a gyanú szerint rávett egy férfit és egy nőt, a bíróság pedig eleget tett a kérésnek.

A páros a múlt hétfőn az esti órákban a nő III. kerületi lakására ment, ahol virágküldemény érkezésére hivatkozva bejutottak az ingatlanba. A férfi és a nő rátámadt az ott lakóra, megverték és megkötözték, majd kirámolták a lakást. Az ügyészség közleménye szerint mielőtt távoztak, egy fémrúddal még többször megütötték a magatehetetlen áldozatot. A támadók a lakásából közel 600 ezer forint értékben vittek el műszaki cikkeket, ékszereket.

A nőt a rendőrök találták meg, miután jelentették nekik, hogy egy óbudai társasház egyik lakója segítségért kiáltozik, mert bezárták a lakásába.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a kamerafelvételek alapján megtalálták azt az autót, amivel a nő és a férfi a sértett lakásához érkezett, majd azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható budapesti 27 éves S. Mátét és társát, a szintén budapesti 24 éves B. Vivient. Július 16-án közös újpesti otthonukban elfogták őket.

A rendőrség a férfit és a nőt személyi szabadság megsértése, valamint súlyos testi sértés miatt vették őrizetbe, a bíróság elrendelte a letartóztatásukat.

A gyanú szerint a sértett nő egyik volt barátja, V. Bálint kérte meg a párost a rablásra. A rendőrök a 38 éves V. Bálintot július 18-án elfogták és előállították, a nyomozati bíró elrendelte az ő letartóztatását is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mindent megért a Google új diktafonja, leírja, sőt szerkeszteni is egyszerű benne

Mindent megért a Google új diktafonja, leírja, sőt szerkeszteni is egyszerű benne

Sírtak a cigánymuzsikusok hegedűi az Emmi előtt

Sírtak a cigánymuzsikusok hegedűi az Emmi előtt

A színművészeti diákjai: Október 23-án ez nemcsak ironikus, de méltatlan is

A színművészeti diákjai: Október 23-án ez nemcsak ironikus, de méltatlan is