szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szájmaszk is kötelező kellék lesz.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Kétféle oktatásra készülnek az ELTE Bölcsészettudományi Karán a koronavírus esetleges második hulláma miatt – tudta meg az ATV Híradója.

Merkely: Az országot nem lehet még egyszer úgy lezárni, mint tavasszal

A SOTE rektora szerint 99 százalék, hogy lesz itthon második hullám.

Kiss Farkas Gábor, az ELTE BTK tanszékvezetője a csatornának azt mondta, biztosan lesz hagyományos oktatás, de kötelező távolságtartással. „Ez azt jelenti, hogy meg lesznek tartva az órák, a hallgatók bejöhetnek az épületbe, az előadótermekbe, de ott másfél méter távolságban kell egymástól leülni. És rendesen használt előadótermek lesznek ezentúl a szemináriumi termek, tehát egy 190 fős előadóban nagyjából 70-en ülhetnek majd le.”

A nagyobb létszámú órákat a tervek szerint online tartják meg, a közösségi helyeken, könyvtárban, irodákban ugyanakkor kötelező marad a szájmaszk használata, mondta Kiss.

Az ATV megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát is, a tárca híradó kérdésére azt válaszolta, hogy hagyományos tanévre készülnek, ajánlásaikat a kezdés előtti napokban küldik el az iskoláknak.

A kormány március 11-én hirdetett veszélyhelyzetet a koronavírus-járvány miatt, annak értelmében pedig minden egyetemi épület bezárt, az intézmények távoktatásra álltak át.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ballai Vince Itthon

Bezárja 400 fős kollégiumát az ELTE

Járványügyi óvintézkedések miatt több száz férőhely szűnik meg átmenetileg, a kollégiumokból kimaradók lakhatási támogatást kaphatnak, és segítik őket magánszállásokat találni.

Így kapta a nevét a Nike egyik legendás cipője

Így kapta a nevét a Nike egyik legendás cipője

11 millió éves madár csontjait ásták ki Németországban

11 millió éves madár csontjait ásták ki Németországban

Meghalt a zongoraművész, aki egy kézzel is karriert tudott építeni

Meghalt a zongoraművész, aki egy kézzel is karriert tudott építeni