szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A főigazgató szerint meg van kötve a kezük, a minisztériumnál viszont nem tudnak arról, hogy bármilyen ellátást korlátoztak volna.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Hetek óta próbálkozik, mégsem kap időpontot egy nyugdíjas asszony az Országos Gerincgyógyászati Központba – közölte az ATV Híradója.

A nyugdíjas asszonyt 2014-ben műtötték először gerincsérvvel, amit egy évvel később hat implantátum behelyezése kísért, azóta kontrollra jár a nő. A legutóbbi vizsgálat áprilisban lett volna, csakhogy a koronavírus miatt nem mehetett, de az egészségügyi korlátozások feloldása után sem fogadják. Hétfőn is felhívta a kórházat, de ezúttal sem járt sikerrel.

Elmondása szerint a fizető részlegen már jövő héten fogadnák, csakhogy a konzultáció 30 ezer forint, amiben az egyéb vizsgálatok még nincsenek is benne.

Az asszony a csatornának azt mondta, ezt a terhet nem bírja el a 100 ezer forintos nyugdíjából, és az sem kizárt, hogy csak egy újabb műtét segíthet állapota megóvásában.

Az ATV Híradónak az Országos Gerincgyógyászati Központ alapító főigazgatója azt mondta: az ágazati szabályozás az ő kezüket is megköti.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt írta a csatornának, hogy mostanra az ellátás fokozatosan visszaállt, a szolgáltatók a regisztrált esetek több mint 80 százalékát már kezelik. A tárca közlése szerint a Nemzeti Népegészségügyi Központnak nincs tudomása arról, hogy az Országos Gerincgyógyászati Központ bármilyen egészségügyi ellátását korlátozták volna.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Figyelmeztetést adtak ki zivatarok miatt

Figyelmeztetést adtak ki zivatarok miatt

Rekordot döntött az OTP, annyit vásárolt saját részvényeiből

Rekordot döntött az OTP, annyit vásárolt saját részvényeiből

Kis híján halálra zúzott két embert egy hosszúszárnyú bálna

Kis híján halálra zúzott két embert egy hosszúszárnyú bálna