szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Joób Márton ügyében az Origo szerint hosszabb ideje nyomoznak már. Az önkormányzat megdöbbenve értesült.

Az Origo értesülése szerint több százmillió forintos áfacsalás gyanújával őrizetbe vette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Joób Márton szegedi önkormányzati képviselőt (Összefogás Szegedért Egyesület). Az Origó úgy tudja, hogy a NAV már hosszabb ideje nyomozott a politikus ügyében, de ezt sem nekik, sem az MTI-nek nem erősítette meg az adóhatóság. Megkeresésükre azt közölték, hogy folyamatban lévő ügyben nem nyilatkozhatnak.

Tápai Péter, a szegedi Fidesz alelnöke ugyanakkor már 2019 októberében arról beszélt egy sajtótájékoztatón, hogy információik szerint a NAV számlavásárlás ügyében indított vizsgálatot Joób cége ellen – idézi fel a 24.hu. Azt is írják, Joób – aki háromszoros kenuvilágbajnok, immáron tizenegy gyerekes családapa és a Hit Gyülekezetének tagja – az Opten nyilvántartása alapján három cégben tulajdonos. Az egyik cég reklámozással, a másik futárpostai tevékenységgel, a harmadik számítógépes programozással foglalkozik.

"Megdöbbenve értesültünk Joób Márton ügyéről, amiről semmilyen ismeretünk nem volt, és amelynek semmi köze nincs képviselői munkájához – kommentálta a hírt még kedd este a szegedi önkormányzat a Szeged.hu-nak. Közleményükben hangsúlyozzák, hogy az ügy Joób vállalkozói tevékenységével kapcsolatos.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!