szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Vadhajtások munkatársa ellen hivatalból eljárás indult, mert inzultálta Hont Andrást, a HVG munkatársát a Fidesz antirasszista tüntetésén. A portál arról számolt be, hogy Bede Zsolt gyanúsított lett az ügyben.

Elképesztő! Bede Zsolt akár kettő év börtönt is kaphat, mert levette Hont Andrásról a szemüvegét.

– írja a Vadhajtások.hu. A portál szerint Bedét hivatalból jelentették fel, egyszer már ki is hallgatták. Most azonban a portál szerint ismét beidézték, de már gyanúsítottként.

A VII. kerület DK-s polgármestere, Niedermüller Péter ellen szerveztek tüntetést az önkormányzati hivatal épülete elé még januárban, miután Niedermüller fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakról, mint rémisztő képződményekről beszélt az ATV-ben.

A rasszizmus elleni tüntetésen kollégánkat, Hont Andrást a Vadhajtások munkatársa, Bede Zsolt inzultálta, lökdöste, azt kiabálta neki:

Takarodj innen!

A portál a Facebookon élőzte az összetűzést, a felvételen látszik, amint Bede "provokátor" felkiáltással közeledik kollégánk felé, többször le is kommunistázta. Hont Andrásnak többször levették a szemüvegét, elmondása szerint kétszer Bede tette ezt, mire Hont megpróbálta kicsavarni a kezéből a szelfibotot. Kollégánk elmondása szerint néhányan megpróbálták ököllel arcon ütni – nem jártak sikerrel –, illetve volt, aki le is köpte. Mindeközben a színpad mögötti kivetítőn az a mondat volt olvasható:

Állítsuk meg a gyűlöletet.

A Vadhajtások portál verziója szerint Hont idős embereket provokált, Bede csak megvédte őket és odáig fajult a dolog, hogy levette kollégánk szemüvegét, majd elzavarta a tömegből.

(Képünkön balra Bede Zsolt látható)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szasa Filipenko: Nem lep meg, hogy Orbán és Lukasenka barátok

Szasa Filipenko: Nem lep meg, hogy Orbán és Lukasenka barátok

Trumpot perli a Tesla a kínai alkatrészek büntetővámja miatt

Trumpot perli a Tesla a kínai alkatrészek büntetővámja miatt

Egy étteremé a világ legnagyobb ökre

Egy étteremé a világ legnagyobb ökre