szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Garázdaság miatt indult eljárás egy nő ellen, aki egy XIII. kerületi kávézó terasza mellett kezdett el szitkozódni.

Újlipótvárosban, a Pozsonyi úti Briós kávézó teraszánál kedd délután egy 40-50 év körüli nő a vendégek között sétálgatva szitkozódni és zsidózni kezdett - írja a 444.hu.

A lap szerint a nő többeket is leparasztozott, illetve lezsidózott, mellette Adolf Hitlert éltette. Amikor a pincérek megkérték, hogy távozzon, akkor őket is lezsidózta. Ezek után tovább sétált a terasz mellett és a beszólásainak a tematikája sem változott meg. Végül többen is kihívták a rendőrséget, de a nő a kiérkező járőröket is leparasztozta, majd lezsidózta.

A rendőrök elkérték volna az iratait, de a nő inkább el akart menni a helyszínről. A cikk szerint, mivel ezzel megpróbálta kivonni magát az intézkedés alól, ezért a rendőrök megbilincselték és beültették az autójukba.

A 444 a BRFK-tól megtudta, a nő ellen garázdaság szabálysértés miatt indult ellene eljárás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Murányi Gábor hvg360

Zsidózás és könyvbezúzás: a magyar irodalomtörténet egyik szégyenteljes fejezete

Volt hova visszanyúlniuk a Szerb Antal „nemzetietlen” irodalomtörténetétől a romlatlan ifjúságot kivont karddal óvó újhazafiaknak. De manapság is ismerős lehet, ahogy az 1934-es első kiadása után nyolc évvel agresszív antiszemita támadássorozat indult a sajtóban a tragikus sorsú író azóta klasszikussá érett műve ellen.

Továbbra is gyorsan terjed a fertőzés Romániában és Ukrajnában

Továbbra is gyorsan terjed a fertőzés Romániában és Ukrajnában

Vészhelyzet lép érvénybe Szlovákiában csütörtökön

Vészhelyzet lép érvénybe Szlovákiában csütörtökön

Magyar tudósok segíthetik a „második kvantumforradalmat”

Magyar tudósok segíthetik a „második kvantumforradalmat”