szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A testület a bányanyitás miatt kialakult helyzettel indokolta lemondását. A polgármester már korábban felállt.

Rendkívüli ülést tartott és lemondott csütörtökön Pilismarót képviselő-testülete – derül ki a júliusban lemondott polgármester, Pergel István közleményéből. Mint írta:

a testület név szerinti szavazással, 7 igen egyhangú szavazat mellett a feloszlatásáról döntött.

A képviselők az oda tervezett kavicsbánya miatt kialakult helyzettel indokolták a döntést, és hangsúlyozták, hogy „a lemondott testület nem kíván a bányanyításhoz szükséges településrendezési terv módosításában semmilyen döntést hozni, vagy falugyűlést összehívni”.

Közölték azt is, hogy a „lemondó testület az időközi önkormányzati választással megválasztásra kerülő új polgármester és új képviselő-testület kezébe adja ebben a kérdésben is a döntés jogát és felelősségét”.

Pergel István azután nyújtotta be lemondását, hogy helyi civilek tiltakozásba kezdtek, amiért a községben kavicsbányát akarnak létesíteni. Az ügy miatt a pilismarótiak aláírást is gyűjtöttek, illetve helyi népszavazást kezdeményeztek, mert úgy látták: a bányanyitás dübörgő teherautókat hoz a településre, a házaik pedig elértéktelenednek.

A fideszes támogatottsággal, de függetlenként induló Pergel mindvégig a beruházás mellett állt, úgy vélte: a település hosszú távon csak nyerhet vele.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Máris megtámadták a tervezetet, amely betiltaná Kaliforniában a hagyományos autók forgalmazását

Máris megtámadták a tervezetet, amely betiltaná Kaliforniában a hagyományos autók forgalmazását

Orbánnak kell döntenie Simonka György sorsáról

Orbánnak kell döntenie Simonka György sorsáról

Mi lesz, ha a Fidesz meghekkeli az előválasztást?

Mi lesz, ha a Fidesz meghekkeli az előválasztást?