szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Demeter Márta azt akarta megtudni, hogy vettünk-e ujgur kényszermunkásokkal gyártatott maszkokat, kapott egy semmire sem jó választ.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselő tett fel írásbeli kérdést Szijjártó Péter külügyminiszterneknek, azt akarta megtudni, hogy kerültek-e Magyarországra kényszermunkában gyártott maszkok, illetve ezt ellenőrizte-e a kormány.

Demeter a kérdését azzal indokolta, hogy a nemzetközi sajtóban olyan hírek jelentek meg, hogy kínai cégek az ujgur lakosságnak szervezett munkaprogram keretében állítanak elő maszkokat és gyakran akaratuk ellenére kényszerítik részvételre az embereket. Szijjártó arról beszélt a Parlamentben június közepén, hogy 150 millió maszkot szerzett be Magyarország a pandémiás helyzet miatt, elsősorban Kínából.

A külügyminiszter helyett Sztáray Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára  "válaszolt", aki támadásnak minősítette a kérdést. Azt írta, hogy a világ összes országa nagy versenyben volt, hogy védőeszközöket szerezzen be Kínától. A magyar kormány beszállt a versenybe, mert Sztáray szerint számukra a magyar emberek egészsége és biztonsága a legfontosabb. Azt sajnálják, hogy a magyar baloldal számára nem ez a legfőbb,

hanem a védekezésben résztvevők folyamatos támadása.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elkészült az új anyag, hatszor gyorsabban bontja le a műanyagot

Elkészült az új anyag, hatszor gyorsabban bontja le a műanyagot

Németh Szilárd megtekintette, hogyan hőmérőzik a hadapródokat Debrecenben

Németh Szilárd megtekintette, hogyan hőmérőzik a hadapródokat Debrecenben

Bahrein úgy megijedt Irántól, hogy Izrael mellé állt

Bahrein úgy megijedt Irántól, hogy Izrael mellé állt