szerző:
Kacskovics Mihály
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Feladatuk a szuperfertőzők felbukkanása utáni kontaktkutatás és elkülönítés lesz.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújában bejelentette, pár órával később be is mutatták a Járványügyi Bevetési Egységet.

A miniszterelnök úgy fogalmazott: „az egység jól néz ki, tudományos-fantasztikus filmekben látható felszerelésük is van”. Orbán elárulta azt is, hogy augusztusban tartanak egy sajtónyilvános gyakorlatot, hogy az emberek ne ijedjenek meg, ha felbukkannak valahol.

©

Az egységet bemutató sajtótájékoztatón az operatív törzs napi tájékoztatóiról már ismert Kiss Róbert rendőr alezredes az eddigi kormányzati kommunikációval összhangban sikeresnek ítélte a védekezés első szakaszát, valamint bemutatta az újonnan létrehozott egység vezetőit, akik a többi között az Állami Egészségügyi Ellátóközpontból, az Országos Mentőszolgálattól és a kórházparancsnokokat koordináló testületből érkeztek.

©

A sajtónak az új egység bemutatta eszközparkját is, a mobillabortól kezdve a mentőautón keresztül tételesen mutatták végig, hogy mivel végzik napi munkájukat.

Az egységet a helyettes országos tisztifőorvos vezeti, ebben segítségére az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az országos kórházfőparancsnoki támogató törzs, az Országos Mentőszolgálat, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, valamint a Magyar Honvédség lesz.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vizsgálatot indít Újpest, 133 milliós kárt okozhatott az előző vezetés egy szerződése

Vizsgálatot indít Újpest, 133 milliós kárt okozhatott az előző vezetés egy szerződése

Megtalálták a 75 éves, de még ma is működő számítógép használati utasítását

Megtalálták a 75 éves, de még ma is működő számítógép használati utasítását

Nagyítás: ezek az idei év legjobb asztrofotói

Nagyítás: ezek az idei év legjobb asztrofotói