szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Méltatlan a képviseletre, írja a házelnöknek az ORÖ elnökhelyettese.

Méltatlan a képviseletre Farkas Flórián országgyűlési képviselő, illetve Farkas Félix roma nemzetiségi szószóló – ez áll Lakatos Oszkár, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökhelyettesének levelében, amelyet Kövér Lászlóhoz, az Országgyűlés elnökéhez címzett. A levelet a Népszava ismerteti.

Lakatos azzal vádolja a Lungo Drom elnökét, illetve "a hozzájuk csatlakozó üzleti érdekköröket", hogy működésképtelenné tették a roma önkormányzatot. Az ORÖ-nek az említettek tevékenysége miatt nincs 2019-es zárszámadása, és nincs törvényes hivatalvezetője sem – írja.

Kövér László írt alá választási megállapodást Farkas Flóriánnal és a Lungo Drommal 2017-ben, mint a Fidesz választmányi elnöke.

Lakatos a Népszava kérdésére elmondta, bízik abban, hogy Kövérnek és a Fidesznek is elege van már Farkas Flórián "botránypolitizálásából", és megindítják a fegyelmi eljárást.

Farkas Flóriánt és Farkas Félixet nem érte el a lap.

Farkas Flórián többek között azzal írta be magát a roma képviselet történetébe, hogy sikerült az Európai Unió csalás elleni hivatalának figyelmét felkelteni 1,6 milliárd forintnyi uniós támogatás eltüntetésével. A pénzt roma szociális szövetkezetek alapítására szánták, de Farkasék inkább vettek belőle egy gellérthegyi villát, érdemi munkát pedig a Híd a munka világába programban nem végeztek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb kupé divatterepjáró: itt az Audi Q5 Sportback

Újabb kupé divatterepjáró: itt az Audi Q5 Sportback

Újabb 13 áldozata van a járványnak, 700 fölött az új fertőzöttek száma

Újabb 13 áldozata van a járványnak, 700 fölött az új fertőzöttek száma

Hivatalos: jövőre jön a teljesen új Skoda Fabia

Hivatalos: jövőre jön a teljesen új Skoda Fabia