szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem hordunk maszkot, nem tartjuk a távolságot a miniszter szerint.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

A vírus ismét itt van közöttünk, ezért komolyan kell venni a járványveszélyt Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter szerint, aki a Facebookra feltöltött videójában beszélt erről hétfőn.

Kásler megemlítette, hogy az elmúlt napokban ismét növekedésnek indult a fertőzések száma Magyarországon, ezzel egyidejűleg pedig a szennyvízben is kimutatták a koronavírust.

Kásler szerint

a nyári szünidő alatt a jól megérdemelt pihenésünket töltve veszítettünk a fegyelmezettségünkből, nem tartjuk a távolságot, nem viseljük a maszkot, nem figyelünk oda arra, hogy zárt térben tartsuk meg a szociális távolságot, szabadtéri rendezvények esetében pedig rendkívül nagy torlódások vannak a mosdók környékén”.

A miniszter azt is mondta: a szeretteinket távolságtartással tudjuk most segíteni, és nem a testi közelséggel. Kásler kitért rá, hogy fegyelmezettséggel lehet konszolidálni a helyzetet, de ha ez nem valósul meg, „minden egyéb szabályozást folyamatosan kontrollálni és felülvizsgálni kell”.

A Semmelweis Egyetem rektora, Merkely Béla hétfőn azt írta a Facebookon, hogy a második hullám küszöbén vagyunk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új koronavírusos funkciót kap a Google Térkép

Új koronavírusos funkciót kap a Google Térkép

Radar360: Maszk nélküli utas ütött kalauzt, rendelet alapján helikopterezett Szijjártó

Radar360: Maszk nélküli utas ütött kalauzt, rendelet alapján helikopterezett Szijjártó

Letépte magáról a nyomkövetőt, majd új barátnőjére és annak anyjára támadt egy 16 éves fiú

Letépte magáról a nyomkövetőt, majd új barátnőjére és annak anyjára támadt egy 16 éves fiú