szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem elég, hogy éjjel kirabolta a nőt, másnap a bolt előtt még a pénztárcáját is ellopta.

Az ügyészség rablás, magánlaksértés és lopás miatt vádat emelt egy jánoshalmai férfival szemben, aki egy idős, egyedül élő asszonyt éjjel a saját házában rabolt ki.

A vádirat szerint a férfi április elején hajnali 4 órakor bemászott egy jánoshalmai ház udvarába, mivel tudta, hogy az ott lakó 78 éves asszony egyedül él. A ház ajtajának üvegét betörte, a résen keresztül a zárban lévő kulccsal kinyitotta az ajtót és bement.

A szobában összetalálkozott az idős nővel és a kezét szorítva kényszerítette, hogy odaadja a pénzét. A rabló zsákmánya mindössze 30 ezer forint volt, miután a pénzt elvette, elmenekült.

A rablás utáni reggelen a vádlott a rabolt pénzzel vásárolni ment a dohányboltba, amelynek udvarán észrevette az idős nő őrizetlenül hagyott táskáját, amiből ellopta a pénztárcát, amelyben 3 ezer forint készpénz, személyes iratok, továbbá a bankkártyája volt.

Az ügyészség a fiatal férfit a rablással, erőszakkal, éjjel elkövetett magánlaksértéssel, valamint üzletszerűen elkövetett lopással vádolja és fegyházbüntetést kért rá. A jelenleg letartóztatásban lévő férfi ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

A férfi hozzátartozója az elrabolt pénzt és a bejárati ajtóban okozott kárt megtérítette az idős nőnek.

(Képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb tervekkel állt elő Matolcsy, hogy évi 20 ezerrel több magyar szülessen

Újabb tervekkel állt elő Matolcsy, hogy évi 20 ezerrel több magyar szülessen

75 ezren töltötték már le a VírusRadar alkalmazást

75 ezren töltötték már le a VírusRadar alkalmazást

Mini Cooper S Sidewalk – teszten a Flaszter Edition

Mini Cooper S Sidewalk – teszten a Flaszter Edition