szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nehéz lesz megkülönböztetni a tünetek alapján az influenzás, a náthavírusos és a koronavírusos megbetegedésekben szenvedőket.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Merőben más lesz a koronavírus-járvány második hulláma, mert megjósolhatatlan, hogy a koronavírus, az influenza, valamint más, náthaszerű tüneteket produkáló fertőzések milyen hatással lesznek egymásra. Erről Nepusz Tamás bioinformatikus beszélt a Népszavának. A szakember szerint a tüneteik alapján nehezen megkülönböztethető megbetegedések miatt különösen nagy teher hárul majd az egészségügyre.

Sok múlik majd az egyes embereken, hogy védekezzenek és óvjanak másokat, de pozitív fejlemény, hogy szakmai berkekben már nincs vita a maszk használatának fontosságáról.

Nepusz Tamás szerint könnyen lehet, hogy a járvány második hullámának elején vagyunk, és vége van a viszonylagos nyugalomnak. Ha a jelenlegi tendencia folytatódik, akkor heteken belül újra olyan lehet a helyzet, mint márciusban, amikor országos veszélyhelyzetet vezetett be a kormány.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt az európai minimálbér-javaslat: tisztességes megélhetést, de nem ugyanannyi pénzből

Itt az európai minimálbér-javaslat: tisztességes megélhetést, de nem ugyanannyi pénzből

A német autógyártás túlságosan függ Kínától?

A német autógyártás túlságosan függ Kínától?

Még mindig nincs magyarázat a namíbiai fókapusztulásra, miközben ezrével számolják az újabb áldozatokat

Még mindig nincs magyarázat a namíbiai fókapusztulásra, miközben ezrével számolják az újabb áldozatokat