szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Még 2015-ben merült fel, hogy a Türr István Képző és Kutató Intézet talán túlárazottan rendelte meg egy futballpályányi terület hóeltakarítását évi 25 millióért egy reklámcégtől. Az ügyben nyomozás indult, amit tavaly eredmény nélkül zártak le, de most az ügyészség elrendelte a folytatást.

Az ügyészség az eljárás folytatására utasította a rendőrséget a Türr István Képző és Kutató Intézet által még 2013-ban és 2015-ben évi 25 millió forintért megrendelt hólapátolás ügyében – közölte Hadházy Ákos független képviselő a Facebook-oldalán. Az ügyben négy évig zajlott a nyomozás, amit tavaly szüntettek meg a rendőrök arra hivatkozva, hogy “a hó- és síkosságmentesítésre fordított költségek nem határozhatók meg egzakt módon”.

A 444.hu emlékeztetett, hogy ennek az összegnek a kétszereséből egy vidéki város is el tudja végeztetni közterületeinek a hóeltakarítását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Vállalkozás

Reklámcég takarítja a havat 25 millióért egy Emmi-intézménynél

A Türr István Intézet nevű minisztériumi háttérintézmény három vidéki udvarán kell eltakarítani a havat a Lightboard Outdoor Kft. nevű reklámcégnek. Két szezonra 25 millió forintot kap ezért - hangzott el az RTL Klub Híradójában. A céget meghívásos pályázaton választották ki a feladatra, már 2013-ban is ők lapátolták a havat.

Mini Cooper S Sidewalk – teszten a Flaszter Edition

Mini Cooper S Sidewalk – teszten a Flaszter Edition

Két év alatt mindössze 1500 dollár jövedelemadót fizetett Trump a NYT szerint

Két év alatt mindössze 1500 dollár jövedelemadót fizetett Trump a NYT szerint

Rétvári Bence a magyar oktatáspolitikáról dicsekedett, csak pár dolgot elfelejtett megemlíteni

Rétvári Bence a magyar oktatáspolitikáról dicsekedett, csak pár dolgot elfelejtett megemlíteni